improkollektiivi

Teatterikoulun lukuvuosi 2018-2019

Teatterikoulun lukuvuosi 2018-2019

LUKUVUOSI 2018-2019

Ryhmien opetussuunnitelmat on laadittu taiteen perusopetuksen vaatimusten mukaisesti. Opetussuunnitelma tulee voimaan 1.8.2018. Ryhmiin ilmoittaudutaan sähköpostitse osoitteessa teatterikoulu@kulttuurikollektiivi.fi. Ilmoittautuminen kattaa lukuvuoden ilmoittautumisen. Kumpikin lukukausi laskutetaan erikseen.

Ilmoittaudu koetunnille! Koetunnille ja jatkamaan ryhmään pääsee, mikäli ryhmässä on vielä sitovien ilmoittautumisten jälkeen tilaa.

Helsingin Akatemia järjestää yrityssponsoreita sponsoroimaan vapaapaikkoja perheille, joiden lompakkoa taideharrastus hieman liikaa kiristää. Sponsoroituja vapaapaikkoja voit kysellä osoitteesta info@helsinginakatemia.fi. Ilmoittautua voit osoitteessa teatterikoulu@kulttuurikollektiivi.fi.

 

LUKUJÄRJESTYS 2018-2019

 

Maanantai

16-16.45 TEATTERIMUSKARI 4-6-vuotiaat

17-17.30 MENNINKÄISET 5-7-vuotiaat TÄYNNÄ

17.45-18.45 VILLIKKO 7-9-vuotiaat

19-20.30 VIMMA 10-13-vuotiaat (lähes täynnä)

 

Tiistai

16-16.45 Sirkusteatteri 4-6-vuotiaat

17-17.45 Sirkusteatteri 7-9-vuotiaat

 

 

Keskiviikko

17-17.30 ANKKA TÄYNNÄ

17.45-19.15 LOKKI Nuoret ja aikuiset 13 +

 

Torstai

17-18 STARA

18.15-19.45 FRII

20-21.30 IMPROVISAATION VAPAAOTTELIJAT 15 v +

 

TEATTERIKOULU, MUSKARI ja UUDET RYHMÄT!

Ryhmät harjoittelevat Puotilassa Kulttuurikollektiivin Teatteritalolla, ellei muuta mainita. Osoite on Rusthollarinkuja 2. Teatterikoulu toimii yhteistyössä osuuskunta Kulttuurikollektiivin kanssa teatteriopetuksen järjestämiseksi.

Teatteri ohjaa tarinoiden maailmaan, kehittää kirjallista ja draamallista näkemystä, ryhmätyötaitoja ja esiintymistaitoa. Aina kesäkuussa teatterivuosi huipentuu Puotilan kesäteatterin lavalle. Kulttuurikollektiivin teatterikoulu on harjoittanut ryhmiä Puotilassa vuoden 2015 alusta alkaen. Opetus on järjestetty syyslukukaudesta 2018 alkaen taiteen perusopetuksen vaatimusten mukaisesti.

Maanantain teatteripolkuryhmät harjoittelevat syyslukukauden improvisaatiota ja teatterityön perustekniikoita ja kirjoittavat sitten kevätlukukaudella ryhmälähtöisesti näytelmän, joka esitetään kesäkuisen Puotilan kesäteatterin lavalla. Satudraamaryhmät käyttävät materiaalina myös klassikkotarinoita. Esiintymiseen painottuva ryhmä tutkii esiintymistä ja esitystaidetta teatterin keinoin. Torstaina esiintymiseen painottuvat ryhmät harjoittelevat näyttelijäntyön perustekniikoita ja ilmaisun vapautta.

Uudet ryhmät aloittavat taivalluksensa elokuussa 2018. Mukaan voi tulla, vaikka esittämisen sijasta kiinnostaisi esimerkiksi lavastaminen, maskeeraaminen taikka puvustaminen – tai ihan vaan yhdessä tekeminen lavalla loistamisen sijasta. Teatteripolun ja satudraamaryhmien lisäksi syksyn 2018 uusina ryhminä aloittavat teatteriryhmä 5-7-vuotiaille, satudraamaryhmä 5-7-vuotiaille sekä nuorten ja nuorten ja aikuisten harrasteryhmät.

Tule kokeilemaan! Ensimmäisen tunnin jälkeen voit vapaasti valita, jatkatko lukukaudelle (mikäli kokeilutuntipaikkoja on vielä vapaana; sitovat ilmoittautumiset saavat etusijan).

Lisätietoja ja ilmoittautuminen teatterikoulu@kulttuurikollektiivi.fi taikka p. 040 9608308. Opetustilaan pääsee sisälle 15 minuuttia ennen opetuksen alkua. Sponsoroituja vapaapaikkoja voit tiedustella osoitteesta info@helsinginakatemia.fi.

AIKATAULU JA HINNASTO /lukukausi:

Hinnat sisältävät mahdollisen arvonlisäveron 24 %. 

Muskarit 169 €

Sirkusryhmät 129 €

60 min ryhmät 175 €

75 min ryhmät 200 €

90 min ryhmät 220 €

 

 RYHMÄT ja TEEMAT lukuvuonna 2018-2019

Helsingin Akatemia yhteistyössä Kulttuurikollektiivin kanssa tarjoavat 5-7-vuotiaille maksuttoman varhaisiän teatterikokemuksen maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 17. Maksuttomuudesta huolimatta ilmoittautuminen on sitova ja ryhmässä on tarkoitus harjoitella koko lukuvuoden ajan vuorovaikutusta, teatterileikkejä ja esitysten tekemistä. Ryhmien toiminnan kannalta on tärkeää, että lapsi pääsee osallistumaan aktiivisesti opetukseen.

KAIKKI OPETUKSET ALKAVAT VIIKOLLA 36. Syyslukukaudella on 12 opetuskertaa, sekä viimeisen kerran joulujuhlademo.

 

Maanantain omalla tarinankerronnalla esityksen luovat teatteripolkuryhmät

Klo 17-17.30 MENNINKÄISET 5-7-vuotiaat 30 min TÄYNNÄ

Klo 17.45-18.45 VILLIKKO 7-9-vuotiaat 60 min

Klo 19-20.30 VIMMA 10-13-vuotiaat 90 min (lähes täynnä)

Opetuskieli on suomi. Ohjaaja: Mia Kavasto, teatteriopettaja- ja ohjaaja

Tiistain liike – ja sirkusteatteriryhmät

Sirkusteatteri 4-6-vuotiaille tiistaisin kello 16-16.45

Sirkustunnit painottuvat lattia-akrobatiaan. Tunneilla harjoitellaan leikillisten harjoitusten avulla. Harjoitukset sisältävät eri sirkuslajien harjoituksia jongleerauksesta pariakrobatiaan. Sirkuksessa lapsen tasapaino, luovuus, ja yleinen kehonhallinta kehittyy, ja on sitä kautta erinomainen pohja mille vain urheilulajille sekä mm. tanssille ja teatterille. Tunneille voi tulla ilman aiempaa kokemusta sirkuksesta.

Opetuskieli on suomi. Ohjaaja: Maia Kavasto & Mia Kavasto

Sirkusteatteri 7-10-vuotiaille tiistaisin kello 17-18

Sirkustunnit painottuvat lattia-akrobatiaan. Tunneilla harjoitellaan leikillisten harjoitusten avulla. Harjoitukset sisältävät eri sirkuslajien harjoituksia jongleerauksesta pariakrobatiaan. Sirkuksessa lapsen tasapaino, luovuus, ja yleinen kehonhallinta kehittyy, ja on sitä kautta erinomainen pohja mille vain urheilulajille sekä mm. tanssille ja teatterille. Tunneille voi tulla ilman aiempaa kokemusta sirkuksesta.

Opetuskieli on suomi. Ohjaaja: Maia Kavasto & Mia Kavasto

 

Keskiviikon klassikoitakin tutkivat satu- ja tarinadraamat

Improvisaatiota ja tarinoita, dramaturgiaa ja draaman perusteita

Klo 17-17.30 ANKKA, Satuteatterikerho 5-7-vuotiaille

Klo 17.45-19.15 LOKKI Nuoret ja aikuiset (13 +): klassikotarinoita ja omia tarinoita improvisaation ja prosessidraaman keinoin tähtäimessä esityksen luominen kesäteatterin lavalle 2019

Opetuskieli on suomi. Ohjaaja: Mia Kavasto, teatteriopettaja- ja ohjaaja

 

Torstain esitystaiteeseen ja esiintymiseen painottuvat ryhmät

Esiintymisen riemua, näyttelijäntyön tekniikoita ja ilmaisun vapautta!

Klo 17-18 STARA 7-9-vuotiaat

Klo 18.15-19.45 FRII 12-14 vuotiaat (tai harjaantuneet nuoremmat)

Klo 20-21.30 Improvisaation vapaaottelijat 15-vuotiaasta ylöspäin

Opetuskieli on suomi. Ohjaaja: Pekka Mattila, teatteriopettaja- ja ohjaaja

 

TEATTERI SOPII JOKAISELLE

Draama voimaannuttaa, kehittää itsetuntemusta ja itsetuntoa, edesauttaa luontevan esiintymistaidon oppimista ja antaa mahdollisuuden oppia tuntemusten purkamiseen hallitulla, myönteisellä tavalla. Ryhmiin rakentuu hyväksyvä ja vauhdikas tekemisen meininki. Ryhmät hitsautuvat yhteen positiivisen pedagogiikan voimin. Harjoituksissa nauretaan ja leikitään ja se kaikki kiva kuuluu ihan oikeasti ehkä maailman hyödyllisimpään oppimisprosessiin.

 

Improvisaatio sopii kaikille ja vapauttaa elämään. Improvisaation avulla opit spontaaniutta, rohkeutta, tuumasta toimeen -meininkiä ja aitoja, kuuntelevia vuorovaikutustaitoja. Improvisaatio opettaa vaikuttamaan ja vaikuttumaan.

 

Onhan myös ihme, jos vältyt saamasta elämänmittaisia ystäviä! Teatteri on kivaa!