improkollektiivi

Teatterikoulun lukuvuosi 2018-2019

Teatterikoulun lukuvuosi 2018-2019

LUKUVUOSI 2018-2019

Ryhmien opetussuunnitelmat on laadittu taiteen perusopetuksen vaatimusten mukaisesti. Opetussuunnitelma tulee voimaan 1.8.2018. Ryhmiin ilmoittaudutaan sähköpostitse osoitteessa teatterikoulu@kulttuurikollektiivi.fi. Ilmoittautuminen kattaa lukuvuoden ilmoittautumisen. Kumpikin lukukausi laskutetaan erikseen.

Ilmoittaudu koetunnille! Koetunnille ja jatkamaan ryhmään pääsee, mikäli ryhmässä on vielä sitovien ilmoittautumisten jälkeen tilaa.

Puotilan teatterikoulu etsii sponsoreita niille perheille, joiden lompakkoa taideharrastus liikaa kiristää. Sponsoritarpeen ja ilmoittautumisen voit hoitaa osoitteessa teatterikoulu@kulttuurikollektiivi.fi, taikka puhelimitse numerossa 040 960 8308 (vain puhelut).

 

LUKUJÄRJESTYS 2018-2019

 

Maanantai

16-16.45 TEATTERIMUSKARI 4-6-vuotiaat

17-17.30 MENNINKÄISET 5-7-vuotiaat TÄYNNÄ

17.45-18.45 VILLIKKO 7-9-vuotiaat

19-20.30 VIMMA 10-13-vuotiaat (lähes täynnä)

 

Tiistai

16-16.45 Sirkusteatteri 4-6-vuotiaat

17-17.45 Sirkusteatteri 7-9-vuotiaat

 

 

Keskiviikko

17-17.30 ANKKA TÄYNNÄ

17.45-19.15 LOKKI Nuoret ja aikuiset 13 +

 

Torstai

17-18 STARA

18.15-19.45 FRII

20-21.30 IMPROVISAATION VAPAAOTTELIJAT 15 v +

 

TEATTERIKOULU, MUSKARI ja UUDET RYHMÄT!

Ryhmät harjoittelevat Puotilassa Kulttuurikollektiivin Teatteritalolla, ellei muuta mainita. Osoite on Rusthollarinkuja 2. Teatterikoulu toimii yhteistyössä osuuskunta Kulttuurikollektiivin kanssa teatteriopetuksen järjestämiseksi.

Teatteri ohjaa tarinoiden maailmaan, kehittää kirjallista ja draamallista näkemystä, ryhmätyötaitoja ja esiintymistaitoa. Aina kesäkuussa teatterivuosi huipentuu Puotilan kesäteatterin lavalle. Kulttuurikollektiivin teatterikoulu on harjoittanut ryhmiä Puotilassa vuoden 2015 alusta alkaen. Opetus on järjestetty syyslukukaudesta 2018 alkaen taiteen perusopetuksen vaatimusten mukaisesti.

Maanantain teatteripolkuryhmät harjoittelevat syyslukukauden improvisaatiota ja teatterityön perustekniikoita ja kirjoittavat sitten kevätlukukaudella ryhmälähtöisesti näytelmän, joka esitetään kesäkuisen Puotilan kesäteatterin lavalla. Satudraamaryhmät käyttävät materiaalina myös klassikkotarinoita. Esiintymiseen painottuva ryhmä tutkii esiintymistä ja esitystaidetta teatterin keinoin. Torstaina esiintymiseen painottuvat ryhmät harjoittelevat näyttelijäntyön perustekniikoita ja ilmaisun vapautta.

Uudet ryhmät aloittavat taivalluksensa elokuussa 2018. Mukaan voi tulla, vaikka esittämisen sijasta kiinnostaisi esimerkiksi lavastaminen, maskeeraaminen taikka puvustaminen – tai ihan vaan yhdessä tekeminen lavalla loistamisen sijasta. Teatteripolun ja satudraamaryhmien lisäksi syksyn 2018 uusina ryhminä aloittavat teatteriryhmä 5-7-vuotiaille, satudraamaryhmä 5-7-vuotiaille sekä nuorten ja nuorten ja aikuisten harrasteryhmät.

Tule kokeilemaan! Ensimmäisen tunnin jälkeen voit vapaasti valita, jatkatko lukukaudelle (mikäli kokeilutuntipaikkoja on vielä vapaana; sitovat ilmoittautumiset saavat etusijan).

Lisätietoja ja ilmoittautuminen teatterikoulu@kulttuurikollektiivi.fi taikka p. 040 9608308. Opetustilaan pääsee sisälle 15 minuuttia ennen opetuksen alkua. 

AIKATAULU JA HINNASTO /lukukausi:

Hinnat sisältävät mahdollisen arvonlisäveron 24 %. 

Muskarit 149 €

Sirkusryhmät 129 €

60 min ryhmät 175 €

75 min ryhmät 200 €

90 min ryhmät 220 €

 

 RYHMÄT ja TEEMAT lukuvuonna 2018-2019

 

Maanantain teatteripolkuryhmät

Kollektiivin perinteiset Teatteripolkuryhmät keskittyvät syksyn improiluun ja ryhmäytymiseen, sekä tarinankerronnan ja teatterityön perusteisiin ja luovat sitten keväällä näillä taidoilla yhteisen esityksen Puotilan kesäteatterin lavalle.

Sirkusteatteri 4-6-vuotiaille tiistaisin kello 16-16.45

Sirkustunnit painottuvat lattia-akrobatiaan. Tunneilla harjoitellaan leikillisten harjoitusten avulla. Harjoitukset sisältävät eri sirkuslajien harjoituksia jongleerauksesta pariakrobatiaan. Sirkuksessa lapsen tasapaino, luovuus, ja yleinen kehonhallinta kehittyy, ja on sitä kautta erinomainen pohja mille vain urheilulajille sekä mm. tanssille ja teatterille. Tunneille voi tulla ilman aiempaa kokemusta sirkuksesta.

Opetuskieli on suomi. Ohjaaja: Maia Kavasto & Mia Kavasto

 

Sirkusteatteri 7-10-vuotiaille tiistaisin kello 17-18

Sirkustunnit painottuvat lattia-akrobatiaan. Tunneilla harjoitellaan leikillisten harjoitusten avulla. Harjoitukset sisältävät eri sirkuslajien harjoituksia jongleerauksesta pariakrobatiaan. Sirkuksessa lapsen tasapaino, luovuus, ja yleinen kehonhallinta kehittyy, ja on sitä kautta erinomainen pohja mille vain urheilulajille sekä mm. tanssille ja teatterille. Tunneille voi tulla ilman aiempaa kokemusta sirkuksesta.

Opetuskieli on suomi. Ohjaaja: Maia Kavasto & Mia Kavasto

 

Keskiviikon klassikoitakin tutkivat satu- ja tarinadraamat

Improvisaatiota ja tarinoita, dramaturgiaa ja draaman perusteita

Klo 17-17.30 ANKKA, Satuteatterikerho 5-7-vuotiaille

Klo 17.45-19.15 LOKKI Nuoret ja aikuiset (13 +): klassikotarinoita ja omia tarinoita improvisaation ja prosessidraaman keinoin tähtäimessä esityksen luominen kesäteatterin lavalle 2019

Opetuskieli on suomi. Ohjaaja: Mia Kavasto, teatteriopettaja- ja ohjaaja

 

Torstain esitystaiteeseen ja esiintymiseen painottuvat ryhmät

Esiintymisen riemua, näyttelijäntyön tekniikoita ja ilmaisun vapautta!

Klo 17-18 STARA 7-9-vuotiaat

Klo 18.15-19.45 FRII 12-14 vuotiaat (tai harjaantuneet nuoremmat)

Klo 20-21.30 Improvisaation vapaaottelijat 15-vuotiaasta ylöspäin

Opetuskieli on suomi. Ohjaaja: Pekka Mattila, teatteriopettaja- ja ohjaaja

 

TEATTERI SOPII JOKAISELLE

Draama voimaannuttaa, kehittää itsetuntemusta ja itsetuntoa, edesauttaa luontevan esiintymistaidon oppimista ja antaa mahdollisuuden oppia tuntemusten purkamiseen hallitulla, myönteisellä tavalla. Ryhmiin rakentuu hyväksyvä ja vauhdikas tekemisen meininki. Ryhmät hitsautuvat yhteen positiivisen pedagogiikan voimin. Harjoituksissa nauretaan ja leikitään ja se kaikki kiva kuuluu ihan oikeasti ehkä maailman hyödyllisimpään oppimisprosessiin.

 

Improvisaatio sopii kaikille ja vapauttaa elämään. Improvisaation avulla opit spontaaniutta, rohkeutta, tuumasta toimeen -meininkiä ja aitoja, kuuntelevia vuorovaikutustaitoja. Improvisaatio opettaa vaikuttamaan ja vaikuttumaan.

 

Onhan myös ihme, jos vältyt saamasta elämänmittaisia ystäviä! Teatteri on kivaa!