teatteripolku

Teatteripolku 1-6-luokkalaisille

TEATTERIPOLKU 1-6-luokkalaisille 2.9.2015 alkaen

Ohjaajat: TIO Mia Kavasto, TIO Karo Lauronen

Teatteripolku harjoittaa tulevia taiteentekijöitä (1-6 lk) kevään ja syksyn ajan ja työstää kahdesti vuodessa, kesäkuuksi sekä joulukuuksi esityksen Puotilan kesäteatterin / Puotilan Kartanon lavalle. Esityksen on tarkoitus tukea seudun lastenteatterikulttuuria, lasten taidekasvatusta sekä Puotilan Kartanon kotiseutuhistorian vaalimista yhteistyössä Puotilan Kartanon sekä kulttuurikollektiivin muun henkilöstön ja ohjelmiston kanssa tuomalla Puotilan, sekä Puotilan Kartanon historiasta ja erikoisuuksista esiin dramatisoituja tapahtumia ja muistoja ja elävöittää Kartanon sekä Puotilan seutua taiteen keinoin.

Opetusta on syksyllä 2015 keskiviikkoisin kello 17-18 (poislukien pyhät ja lomat) ja esitystä lähestyttäessä tiiviisti päivinä 7-9.12.2015 n. 3 tuntia / päivä.

Lapsia tullaan syksyn aikana opettamaan seuraavanlaisilla teemoilla:

– Leikki ja vuorovaikutus teatterissa
– Musiikki ja sanataide teatterin välineinä (helmi-maaliskuu)
– Esityksen luomisen alkeet, yhteinen tarina
– Improvisaatioleikit ja improvisaation alkeet
– Ryhmässä toimiminen, ryhmätyötaitojen kehittäminen
– Oman esityskielen kehittäminen
– Esityksen valmistaminen, esiintymisjännityksen voittaminen
– Kotiseutuhistoria ja sen historian käyttäminen esityksen valmistamisessa (Vartiokylän seutu, Puotila sekä Puotilan Kartano)

Käytäntöä

Itse esitys luodaan yhteistyössä ryhmän kanssa devising-tekniikalla. Syys-lokakuussa harjoitellaan esiintymistä ja teatterin perusteita ja luodaan roolihahmoja ja toisaalta lokakuun ja marraskuun välisenä aikana luodaan itse esitys. Esitystä harjoitellaan intensiivisesti 3 tuntia päivässä joulukuussa 7-9.12.2015 ja se esitetään keskiviikkona 9.12.2015 kello 17-18 Puotilan Kartanolla (ja lisäksi mahdollisesti, lasten innostuksen ja koulujen aikataulujen mukaan sovitettuna) kiertueenomaisesti lähialueen kouluilla tammikuussa 2016). Ensimmäisen toimintavuoden 2015 teema on ”Kartanolla kummittelee”. Teatteripolku on esimerkiksi vieraillut improvisaatioesityksellään 21.8.2015 Vartiokylän ala-asteella kouluarkea elävöittämässä. Puotilan Kartano onkin tunnettu kummittelevasta Birgitta-neidostaan ja monista muista legendaarisista kummitustarinoista, joita käyttäen teemme näkyväksi tarinoita ja ihmisiä Puotilan Kartanon historian, sekä Puotilan ja Vartiokylän kyläyhteisön historian varrelta tähän päivään asti.

Syksyn 2015 ilmoittautumisia otetaan nyt vastaan. Opetusta on syksyllä tunti viikossa ja osallistumismaksu on syksyn ajalta 200 € per osanottaja. Teatteripolun syksyyn 2015 otetaan mukaan maksimissaan 15 osallistujaa. Varaa siis paikkasi nopeasti!